Landa mjukt – CD

Landa Mjukt – klarvaken, lyrisk folkmusik
Denna skiva är en hyllning till den svenska folkmusikskatten och till vår svenska natur. Landade mjukt gjorde jag i djupet av mig själv, jag gjorde det på myren eller på isen, och när jag hittade rätt och kom i fas med livet självt.

Fastän ofta stillsamt, så klarvaket hela tiden, precis som musiken i den flödande polskedansleken. Lyriskt därför att texten alltid står i centrum för mig.
Att välja låtarna är halva arbetet.

Grågylling är namnet på vår grupp, men också namnet på en gammal svensk äppelsort. Många gånger är det som musiken lyser inifrån gråstenen, som en geod eller bergskristall.

Jag känner en innerlig tacksamhet för livet i alla dess skiftningar och i synnerhet för min spelmans-andra hälft Bosse Olofsson och vår gästmusiker Stefan Kayat. Musiken handlar om livet, kärleken, årstiderna, skogen, ängen, den personliga tillväxten och tacksamheten inför den kraft som ligger bakom allt. Landa Mjukt – klarvaken lyrisk folkmusik ger, hoppas jag dansglädje, nukänsla, inspiration och rikedom.

Nina Nu Wesemeyer

Beställ fysisk skiva av oss!