Jordnära festival 2017

Vårt försök till en egen festival blev mycket lyckad!
Då vår granne (Sandvik fest) tog ett sabbatsår, passade vi på att själva använda vår egen, mycket lämpliga tomt, till att arrangera en festival. Vi började redan tidigt på våren med att rensa och städa tomten som länge använts som soptipp.
Steg för steg fick vi kontakt med rätt personer och aktiviteter. När ”Den bryggande Holländaren” sa att de ville vara med togs de sista motstånden bort från oss.
Salona och Lajo ställde upp med ljudanläggning, Anna och Percy ordnade ett gammalt militärtält för mys utifall det skulle bli regn, Lasätter lånade ut ett partytält, vänner och bekanta i Björnlunda bytte engagemang i form av bakverk och uppträdanden mot biljetter.
Bron över bäcken kom äntligen på plats och gjorde konst i bäcken mer tillgänglig. Sagostigen tog form i sista sekund och kommer att utvecklas mer till nästa år. Chill-områden nere vid ån röjdes och flera hängmattor sattes upp.

Väldigt lyckat blev också vår egen skogsteater: ”Kvarnens rövarbarn”, en historia om Båvenpiraterna, Mälbypiraterna och deras barn i en fiktiv dåtid där Kvarnsjöns vatten inte räckte till att driva sädeskvarnen vilket tvingade mjölnaren att börja röva istället.